Casa Vicens i Casa Fuster s’uneixen en una ruta pel modernisme de Gràcia

 
00:00
Divendres, 4 Octubre, 2019

Aquest edifici és un regal d’amor de Marià Fuster a la seva esposa, Consol Fabra i Puig. És la Casa Fuster, l’última obra civil a Barcelona de l’arquitecte Domènech i Montaner, actualment convertida en hotel. Ara, s’obre per primera vegada al públic dins d’una ruta pel modernisme gracienc, que connecta aquest hotel amb la primera casa dissenyada per Gaudí, Casa Vicens.

Emili Masferrer, director Casa Vicens Gaudí
“No només ensenyem aquestes dues cases, sinó que fem un recorregut caminant entre aquestes dues cases i tot de coses que anem descobrint en la ruta ens havien passat desapercebudes, és un pols modernista desconegut.”

L’itinerari entra a la Casa Fuster i visita la planta noble o la terrassa. Des de les altures es poden distingir escultures amagades al pla de Nicolás Salmerón, que s’obre cap al carrer Gran de Gràcia per on continua la ruta. La casa Cama i Escurra o la d’Elisa Bremon i Espina són alguns dels punts on el guia s’atura.

Ruben Momblant, Nativewalks
“Posar en context el valor de Gràcia, una miqueta també explicar i contextualitzar la societat barcelonina de final del segle XIX i principi del XX i que ells entenguessin que no és només Gaudí, sinó que hi ha altres arquitectes, hi ha altres obres.”

De moment, l’itinerari s’explica en anglès, tot i que es volen incloure altres idiomes. L’objectiu és oferir una activitat cultural als turistes i ciutadans que vulguin conèixer un modernisme allunyat de La Pedrera o la Sagrada Família.

Joan Carles Casanovas, director Hotel Casa Fuster
“Especialment clients estrangers que venen a l’hotel de seguida et demanen on són les cases conegudes que tenim al passeig de Gràcia i ens semblava interessant poder donar a conèixer també aquest altre modernisme que és realment interessant.”

Casa Vicens és l’últim punt d’una visita que connecta el mestre i el deixeble, de Domènech i Montaner a Gaudí recorrent la petjada que el modernisme va deixar a la Vila de Gràcia.

Informa: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.