Campanya de difusió sobre el poble gitano en la setmana que se celebra el Dia Mundial d’aquest col·lectiu

 
00:00
Dimecres, 4 Abril, 2018

 

Aquest diumenge 8 d’abril, és el Dia Internacional del Poble Gitano. Gràcia se suma a la commemoració de la diada amb activitats organitzades pel Consell Municipal del Poble Gitano.

A tota la ciutat, i també a Gràcia hi ha diferents punts informatius durant aquests dies. La idea és visibilitzar el poble gitano, poder informar i oferir tallers i activitats. Les diferents entitats que formen part del Consell Municipal del Poble Gitano gestionen aquests espais.

Aquest dimecres l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia ha estat amb una carpa informativa a l’entrada de la Biblioteca Jaume Fuster. Aquest any, a les carpes també hi ha unes enquestes perquè contesti la ciutadania. La idea és recollir opinions sobre què sap la gent del poble Gitano, sobre discriminació, etc. L’ajuntament està treballant en un pla d’antigitanisme al a ciutat, i aquesta enquesta és una de les eines per ajudara elaborar-lo.

Ricard Valentí, Associació Joves Gitanos de Gràcia: “Això és per donar visibilitat, per conèixer el poble gitano la gent de Barcelona, i trencar els tòpics, els estereotips, els prejudicis que hi ha cap als gitanos. L’antigitanisme és el primer prejudici que avui en dia existeix a Europa, està per sobre de l’antisemitisme i per damunt de l’islamofòbia. I això és una cosa molt greu avui en dia.”

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.