Ball de cultures i generacions a La Caldera

 
00:00
Diumenge, 8 Juliol, 2012

Dues dones en escena. L’una, destaca per la seva veterania i l’altre per la seva joventut, les dues amb cultures diferents, però amb un punt d’unió, la dansa.
El centre de Creació i arts escèniques de La Caldera ha acollit durant els dies 6,7 i 8 de juliol el Projecte Mont-real-Barcelona. Una proposta conjunta amb Circuit-est de Montreal que presenta els treballs de dues corògrafes veteranes que es posen a les mans de dues joves directores.

Inés Boza, ballarina de La Caldera: “Després de tres anys o quatre anys de gestions amb el Bureau de Québec va sorgir aquest projecte que consisteix en que dos persones de La Caldera i dos de Mont-real, de Circuit-est, es troben per fer una creació. La particularitat és que s’ha volgut jugar amb la interculturalitat, clar, perquè som canadenques i catalanes, i amb les generacions, l’edat.”

La Inés Boza i la Marie Béland han treballat juntes en la idea de la Marie que porta per títol Revelacions. Un solo en què la Inés protagonitza en pròpia pell la lluita interior que pateix tot artista per trobar el camí cap a una perfecta interpretació.

Marie Béland, coreògrafa de Circuit-Est (Mont-real):“Hem intentat trobar, no tant un tipus de moviment, sinó el donar-li un color a la interpretació que vol parlar de la manera d’interpretar i dur a terme aquest rol. I la manera en què es fan servir diferents elements dins de la interpretació, per tal de no utilitzar les paraules ni el text. ”

El patiment i l’humor es barregen en una actuació molt teatral en què ballarina i coreògrafa interaccionen i juguen amb l’espontaneïtat. L’objectiu és intentar fer sorprendre a l’espectador, que fins i tot acabarà participant de l’espectacle.

La Louise Bedart i la Roser López fa uns mesos no es coneixien. Però els moviments, l’expressivitat del cos, la música, i les emocions que comporta la dansa les han portat a conèixer-se a la perfecció. La seva peça, stranger and stranger vol ser un viu retrat del procés de treball que han experimentat amb el projecte.

Louise Bedart, ballarina de Circuit-Est (Mont-real): “Al principi, la peça era, quan vem tenir un període a Mont-real que vem tenir tres setmanes, vaig tenir tres setmanes amb la Roser per treballar en una creació de solo. Quan vem arribar aquí va canviar de idea i va decidir fer un duet i vaig entendre després, al cap d’un temps, perquè volia fer un duet. Perquè el què tenim en comú és la dansa. No pel que fa a les idees, però si que compartim l’amor per ballar.”

Coreògrafa i ballarina acaben treient-se la màscara en el duet que protagonitzen. Mostren d’aquesta manera l’encontre del seu punt d’unió, amb una perfecta coordinació entre les dues. La peça, que té molta cura dels moviments, juga amb tocs d’humor i amb la feminitat de les creadores.

Roser López, coreògrafa de La Caldera: “Sobretot el primer dia, el dia de l’estrena el públic va sentir, es va crear una màgia molt especial suposo que també perquè el procés ha sigut molt intens. Ens posem ens uns territoris a més que són nous per les dues i crec que aquestes coses es poden palpar i perquè hi ha una relació molt maca entre les dues. ”

El projecte Mont-real- Barcelona s’emmarca dins del Grec 2012. La Caldera, que participa al festival per tercer any amb la proposta Mov-i-ment, oferirà espectacles dins el festival Grec fins al 29 de juliol.

Informen: Neus Valls i Irina Gimeno

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.