Assemblea i jornada d’horticultura al jardí d’Encarnació

 
00:00
Dimecres, 5 Març, 2014

 

Notícies relacionades:
- El Jardí de l'Encarnació pel barri
http://www.graciatelevisio.cat/el-jard-de-lencarnaci-pel-barri
- Plataforma per salvar el jardí d'Encarnació
http://www.graciatelevisio.cat/plataforma-per-salvar-el-jard-dencarnaci
- El Jardí d'Encarnació perd 3 de les 4 palmeres
http://www.graciatelevisio.cat/el-jard-dencarnaci-perd-3-de-les-4-palmeres

Al jardí d’Encarnació diumenge s’hi celebrava la primera trobada després de la compra de l’espai per part de l’Ajuntament de Barcelona. Assemblea del veïnat, cura de les plantes, neteja de l’espai, música, poesia, i pintura, són algunes de les activitats que van dur a terme.

Fa poc més d’un mes, que es feia públic que l’Ajuntament havia adquirit aquest solar del número 62-64 del carrer de l’Encarnació. Un espai que la plataforma Salvem el Jardí portava reivindicant durant dos anys com a petit pulmó verd del barri, lloc de trobada i espai social pel veïnat i les entitats.

Durant aquests temps, s’hi han realitzat activitats de caire cultural. El grup ha habilitat el solar, en cuida la vegetació, hi han fet horts, i art urbà a les parets. Amb la compra per part de l’Administració, de la qual es van assabentar a través dels mitjans de comunicació, demanen a l’Ajuntament que l’espai, gestionat per la Plataforma, segueixi tenint l’ús social que li han donat i sobretot que se’ls tingui en compte a l’hora de prendre decisions. No demanen una gran inversió, però sí una mínima adequació de l’espai, com per exemple, punts de llum.

Al consell plenari de Gràcia del 4 de març Unitat per Barcelona, Iniciativa i el Partit Popular van plantejar la possibilitat d’obrir un procés participatiu per definir l’ús de l’espai.

Membre plataforma ‘Salvem el Jardí’: “Amb la idea d’aquesta fusió de natura i cultura i de sortir de la ciutat, ens agradaria donar a conèixer, preguntar si vostès ja coneixen aquest procés participatiu que els veïns de la zona han dut a terme”

La plataforma Salvem el Jardí hi va ser present per demanar la qualificació del terreny com a equipament, més seguretat, contenidors per llençar les runes, així com la necessitat de tractar l’única palmera malalta que queda, de les quatre que hi havia.

Segons la regidora del districte, Maite Fandos, no hi ha cap pla específic encara pel solar i va mostrar-se oberta a negociar un projecte de gestió amb el veïnat.

Informa: Irina Gimeno

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.