Arrenca el compostador comunitari de Vallcarca

 
00:00
Dilluns, 2 Novembre, 2020

En aquest calaix s’està generant compost a partir de la brossa orgànica que veïns i entitats porten al compostador comunitari de l’Aula Ambiental Bosc Turull. Des de fa uns mesos, aquesta unitat ha canviat d’ubicació per fer-la més accessible als usuaris. Però aquest no és l’únic canvi. Ara, s’ha instal·lat una nova unitat al Punt Verd de Vallcarca. Tot i ser una mica més petita, permetrà que el veïnat pugui portar els residus domèstics amb més facilitat
d’horaris i de situació.

Lara Saiz, coordinadora Aula Ambiental Bosc Turull: “Volem facilitar que més gent participi, tant veïns o veïnes com petits comerços de prop. De proximitat, per tant, t’estalvies transport, aquestes emissions i aquesta energia que s’ha de dedicar a les plantes compostadores i a part, també, com que el cercle és més proper, les pròpies persones que participen, elles mateixes poden rebre aquest resultat que és el compost.”

Per participar en el procés de compostatge comunitari, els interessats s’han d’inscriure a l’Aula. D’aquesta manera hi ha un control i un retorn. Després de sis mesos aquest compost s’utilitzarà com a fertilitzant pels horts i el bosc Turull i per ús dels participants. Abans, però, se’ls fa una petita formació per conèixer el funcionament.

Joan Solé, dinamitzador programa compostatge comunitari: “Sempre veiem aquests tres compartiments, una mica per organitzar els cicles de compostatge, els usuaris sempre han d’identificar on hi ha el color verd que és el mòdul que està en ús i per tant és on s’han d’abocar les restes orgàniques i allí es va elaborant el compost.”

Informa: Aitana Molina i Neus Valls:

Des de l’Aula esperen poder celebrar la jornada comunitària, el 14 de novembre, que organitzen des de fa 5 anys quan acaba de madurar el compost. La situació de la covid-19 ha parat algunes activitats presencials que es faran de manera virtual, però, mentre, l’equipament continua obert acollint les escoles que busquen més espai per la pandèmia.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.