Armeria Alberdi

 
00:00
Divendres, 22 Març, 2013

Des de fa 107 anys l’Armeria Alberdi es dedica al negoci de les armes, primer amb la fabricació pròpia d’escopetes i ara, amb la reparació i posada a punt, la formació, la venda d’armes esportives i les armes per a espectacles públics. Per exemple, treballen per al Teatre Nacional o van posar les metralladores STEN a la pel•lícula de Salvador Puig Antich.

L’armeria Alberdi va obrir el 1906 a mans de l’avi de l’actual propietari. El negoci que té els orígens al País Basc va trobar la continuïtat quan va arribar a Barcelona. Ara, ja són la vuitena generació de la família que es dedica a aquest sector.

AGUSTÍ ALBERDI, Armeria Alberdi:
“El que no es pot fer es tenir un comerç 107 anys igual, perquè els gustos canvien, les coses canvien i no té res a veure. El meu avi fabricava escopetes i nosaltres el que fem és reparar escopetes, les provem, les posem a mida dels client, com si fos un vestit a mida, exactament.”

Amb el temps, el negoci ha anat evolucionant i hi han incorporat la venda d’armes esportives. També, són un centre de formació amb una aula i una galeria de tir. A més, subministren material als cossos de seguretat oficials i estan especialitzats en armes per a espectacles públics o filmacions amb més de 300 exemplars històrics.

AGUSTÍ ALBERDI, Armeria Alberdi:
“Serrallonga, la pel•lícula famosa de Serrallonga dels tirs i la mini sèrie aquella que van fer la vam preparar nosaltres, li vam fer nosaltres, les armes les vam preparar i les vam fer nosaltres. La pel•lícula de Puig Antich, per dir-te les últimes famoses que hem fet, també l’hem fet nosaltres.”

Com diu l’Agustí, aquest és un ofici en què han mantingut l’artesania però adaptant-se.

AGUSTÍ ALBERDI, Armeria Alberdi:
“El que no podem fer són escopetes, perquè avui tècnicament ja no es poden fer, perquè avui necessites una maquinària molt important, però el que sí hem de fer és seguir la tradició. Jo tinc el llibre de fórmules del meu avui, escrit a mà.”

Tota la botiga desprèn història i s’hi combinen els últims models d’armes amb l’ofici a través del taller de reparació o les armes històriques.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.