Aquesta Festa Major de Gràcia fa 40 anys que Verdi del Mig s’engalana

 
00:00
Divendres, 20 Juliol, 2018

 

La Susanna Font porta la Festa Major de Gràcia a l’ADN, ja de ben petita el seu pare va impulsar la primera junta del carrer de Verdi del Mig. En aquell moment eren només cinc els carrers que es guarnien.

Susanna Font, AV Verdi del Mig: “Va arribar el meu pare a casa i va dir: ’Família farem festa major’. Treballaves amb allò què sabies, hi havia un fuster, hi havia un lampista, hi havia un que sabia dibuixar i pintar i ja està, i fèiem els guarnits el diumenge al matí o dissabte a la tarda a la vorera del carrer.”

Des d’aquests primers guarnits el carrer ha anat evolucionant i ha incorporat nous materials i sofisticació com, per exemple, l’any que van adornar el carrer amb la temàtica de la Ruta 66.

Susanna Font, AV Verdi del Mig: “Aquí ja vam començar a incorporar molts materials reciclats, aquí vam fer servir motos, vam construir motos amb restes de motos.”

Tot i que el concurs de carrers guarnits implica una competició per pujar al podi, la Susanna explica que l’ambient sempre ha estat molt positiu.

Susanna Font, AV Verdi del Mig: “Els del carrer de Verdi de dalt i Verdi del Mig eren la competència i l’últim dia sempre quedàvem a la plaça de la Virreina i fèiem guerres de globus d’aigua.”

El veïnatge és el que ha permès continuar 40 anys. Amb l’excusa del guarniment, durant tot l’any es conviu, s’imagina la festa i s’organitzen actes. Els decorats són l’essència i el temps els ha tornat impressionants.

Susanna Font, AV Verdi del Mig: “Imagina’t, fem això ara i amb una mica de sort ens donen un accèssit, ja no t’ho planteges.”

El següent volcà que van fer ja treia foc pel cràter. La festa ha anat canviant, però els valors com el treball en equip o la convivència perduren i les noves generacions sembla que agafen el relleu.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.