Ansari, el costurer

 
00:00
Divendres, 12 Abril, 2013

És costurer i ve del Pakistan. Va enfilar la primera agulla fa 25 anys al seu país, gràcies a un sastre que li va ensenyar l’ofici. Passejava per davant de la botiga i sempre es fixava en l’aparador fins que un dia hi va entrar.

MUBASHAR JAVED ANSARI, costurer:
“Me gustó como lo hacía, cortaba y cosía. La gente traía tela, él cortaba y cosía y después hacía un vestido y todo increíble.”

La família del Mubashar no volia que es dediqués a aquest negoci, però després dels anys ha muntat la seva botiga a tocar de la plaça de la Vila.

MUBASHAR JAVED ANSARI, costurer:
“Tenía un negocio mi padre en Dubai, lampista o fontanero. Ellos me decían que si no quería estudiar que aprendiera lampista u otro, pero no me gustaba, al final esto.”

El Mubashar va obrir una sastreria, però ha acabat fent-hi arranjaments de roba. Tot i que creu que fer vores, escurçar pantalons, entrar una cintura o canviar una cremallera és més difícil que fer un vestit nou, és una feina que li agrada.

MUBASHAR JAVED ANSARI, costurer:
“No sé, me relaja, cuando trabajo me relaja... cuando entro en mi tienda, a veces no cuento que hora tengo trabajando.”

Cada vegada són més les persones que donen una altra oportunitat a les seves peces i el Mubashar creu en aquest reciclatge de la roba. Entre els més de 100 colors de fils que té segur que troba l’adequat per donar-hi una nova forma.

MUBASHAR JAVED ANSARI, costurer:
“Muchas chicas me traen faldas o vestidos de su abuela. ‘Me gusta eso, me trae recuerdos, lo quiero llevar, pero este vestido no lo puedo llevar, ¿puedes hacerme una falda?’ Lo hago todo. Yo soy de fuera y tenía mucho miedo, la verdad es que he tenido mucha suerte para este negocio.”

Qualsevol tipus de roba pot passar per les mans de l’Ansari, el costurer. Des de pell fins a neoprè, cotó o texà. A més, amb la tela ja triada també fa cortines o fundes de coixins. Tota una vida entre botons, cremalleres, betes i fils.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.