Andreu Fresquet, pintor

 
00:00
Divendres, 24 Febrer, 2012

Jordi Andreu Fresquet és un dels noms reconeguts de la pintura catalana contemporània i compta amb obres repartides per museus com el Macba a la ciutat, a Itàlia, a Veneçuela o a Califòrnia. Amb traços de figures humanes o bodegons s'ha fet un nom en el món de l'art. Ha volgut anar més enllà i traspassar la tela i portar els seu esperit artístic al carrer. Ha col•laborat amb els guarnits de Festa Major del carrer de Joan Blanques i de la plaça Rovira que va quedar en les primeres posicions amb el disseny 'Somnis'.

JORDI ANDREU FRESQUET, pintor:
"Sóc Jordi Andreu Fresquet. Quan tenia 5 anys ja m'agradava pintar i ja sabia que seria pintor. El febrer del 67 me'n vaig anar a Paris i vaig caure al maig del 68 i va estar molt bé perquè em va ajudar molt a conèixer a molts artistes que no coneixia, vaig anar a veure museus. El Louvre el vaig veure durant tres mesos seguits, vull dir, que vaig quedar empapat. Vaig conèixer l'obra de Francis Bacon, sense saber que jo era un Francis Bacon petit, perquè feia l'obra que feia ell, em vaig descobrir a mi mateix, vaig dir: ostres! Si això és el que faig jo.
Tot són figures, tot són figures angoixades, perquè clar, jo pintava a l'època de Franco i a l'època de Franco era un contestatari, un rebel.
A la vida has de buscar sempre la part positiva, la part de felicitat i és clar, era o entrar a treballar com el meu pare em deia, a treballar de decorador de porcellana i deixar de ser pintor i de la idea de ser artista només i jo ho tenia molt clar."

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.