Alumnes de l’IED recreen dos pisos a escala real a la plaça de la Virreina

 
00:00
Dijous, 3 Maig, 2018

 
Aquest és el perímetre d’una habitació. Són plànols de dos pisos de la plaça de la Virreina que els alumnes de l’IED Barcelona han reproduït a escala real.

Carles Novell, alumne disseny interiors IED Barcelona:“Normalment sempre treballes en un paper petit, a escala reduïda, i ara fer el dibuix així ‘a lo grande’, a escala real, és diferent, és una experiència.”

Gemma Ferré, professora dibuix tècnic IED Barcelona: “L’arxiu ens va cedir les plantes i les memòries del projecte original d’aquestes dues finques i, a partir d’aquí, hem fet els plànols a escala i això és el que després hem treballat aquí a la plaça.”

Són edificis del segle XIX amb unes necessitats concretes, pels alumnes és interessant veure com els usos dels espais s’han modificat amb el temps. Per això, han incorporat entrevistes als veïns durant la intervenció per conèixer què pensen, com viuen i què volen en relació amb la idea del benestar.

Pep Gelis, alumne disseny transports IED Barcelona: “Entendre la gent, entendre la societat i això serveix tant, ja sigui disseny d’interior, com de disseny de transport, o disseny de moda.”

David Ortega, professor dibuix i projectes IED Barcelona: “Saber com viuen les persones és part fonamental per poder dissenyar després un habitatge, com viuen, les seves mancances i les seves necessitats.”

L’objectiu d’aquesta intervenció en l’espai públic és que els alumnes de primer de l’IED coneguin el barri on passaran quatre anys. A més, que puguin traslladar els dissenys a escala real i estudiar la relació entre els dissenyadors i els usuaris reals, o el que és el mateix, la importància que tenen les persones a l’hora de dissenyar els espais i els productes del futur.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.