Alerta per la possible desaparició de l'antic taller dels Vallmitjana al carrer d’Astúries

 
00:00
Dilluns, 4 Febrer, 2019

 
El 1860, la família Vallmitjana va obrir en aquest edifici del carrer d’Astúries un taller d’orfebreria. Treballaven el metall, però Juli Villamitjana també va fer pintura, escriptura i escultura, una disciplina molt lligada a la família durant generacions. Ara, aquestes parets carregades d’història podrien desaparèixer pel projecte urbanístic que preveu obrir el carrer de l’Àngel per connectar-ho amb el d’Astúries.

Sara Pichot, família Vallmitjana: “És molt trist i molt trist sobretot no el fet, si mira l’ha de tirar a terra, què hi farem, el que és trist és que ningú ho reconegui, perquè té un valor, té un valor històric. Va ser un lloc on va treballar tot el món de la cultura del moment, del moment, des de 1860 fins fa 4 anys que vam haver de tancar.”

Ara, el taller és una botiga, però, la Sara, recorda altres èpoques. Ella és besneta de Juli Vallmitjana i recorda que artistes de la colla del Safrà com Canals, Nonell, o d'altres com Llimona o Gargallo, van treballar-hi. El carrer d’Astúries va ser un pol artesà important i aquest edifici representa aquella època. Ha estat el vidrier Jordi Bonet, un altre artesà amb taller històric al carrer d’Astúries, qui ha fet saltar l’alarma.

Jordi Bonet, Vitralls Bonet: “El que em sobta de tot això, és que no es ressalti el valor d’aquest edifici com a testimoni d’un passat industrial de Gràcia que ja no existeix, i em penso que és un edifici que conserva l’estructura de planta baixa, on és taller i planta superior on és habitatge, típica de Gràcia i em penso que tot això s’hauria de valorar.”

El projecte que amenaça aquest edifici del carrer d’Astúries és el mateix que preveu construir un bloc de pisos socials al carrer de l’Àngel, posant en perill un interior d’illa i un plataner. Ara, també salten les alarmes per aquest espai ple d’història.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.