Actes reivindicatius durant la Festa a la Plaça del Raspall

 
00:00
Dimecres, 21 Agost, 2013

 
La Plaça del Raspall, un any més, ha organitzat les seves festes alternatives durant la Festa Major de Gràcia. Aquest dimarts al vespre s’ha projectat a la plaça el documental “El dret a GAUDÍr” i s’ha fet la marxa de torxes a favor de les preses polítiques.

El dret a GAUDIr és un curtmetratge documental produït per la Plataforma Defensem el Park Güell conjuntament amb Cronovan Studio.

Elena “Surt de la necessitat de la plataforma per continuar amb la campanya de difusió d’aquest nou projecte de tancament i de totes les irregularitats que hi havia darrere del nou projecte de tancament parcial el parc Güell i que es farà efectiu a partir del pròxim 25 d’octubre”.

El documental descriu el conflicte que hi ha entre els veïns i veïnes i l’ajuntament davant la proposta municipal per convertir el Park Güell, en el que ells diuen un museu privat.

Dani “És molt fàcil l’argument de, bueno, que el turisme pagui. Nosaltres no estem en contra de què el turisme pagui però creiem que aquesta mesura no solucionarà la massificació del parc. L’oportunitat del documental era una oportunitat de contrarestar els argumens de l’ajuntament”.

La plaça Raspall s’ha omplert de veïns i veïnes del barri interessats en entendre la problemàtica.

Catalina Rossi No me parece justo lo que piensan hacer con el Parque Güell. Primero porque están alterando la idea original de Güell, están alterando la decisión de la familia Güell, que era que fuese un parque público, y están creando diferencia entre todos los vecinos de Barcelona.
Miquel Sàbat Tampoc no veia clar això de tancar i ara després de veure tots els pros i els contres, perquè sempre es té una versió, crec que la posició s’ha esclarit una mica.

El documental està produït per una plataforma autosubvencionada i s’ha obert una campanya a Goteo per finançar-lo en la que tothom pot col•laborar. A més, es podrà descarregar el curtmetratge per Internet i demanar-ne projeccions.

Després de la projecció, a la plaça ha començat la marxa de torxes per les preses polítiques, Lola i Marina. L’acte es fa cada any, organitzat per Rescat per demanar l’amnistia de les dues preses que estan empresonades a França acusades d’estar relacionades amb ETA.

Amb aquesta marxa, com altres que es fan durant la resta d’any, es vol tenir un record per les dues preses. Segons Rescat, la Marina i la Lola estan patint el que ells anomenen una cadena perpetua a causa que un cop acaben una condemna són condemnades una i una altra vegada

Informen: Neus Valls i Sonia Sánchez

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.