Acord per mantenir el pipicà a la plaça del Poble Romaní

 
00:00
Dimecres, 17 Maig, 2017

 

Des de fa pocs dies s’ha posat ordre als usos de la plaça del Poble Romaní. Un punt de trobada on hi havia problemes de convivència entre els propietaris de gossos, que els deixaven per tot l’espai, les famílies amb nens i els usuaris de la petanca. Ara s’hi poden veure joves jugant a pilota mentre els gossos fan ús exclusivament del seu espai reservat, el pipicà. La situació s’ha desencallat quan s’han posat a parlar totes les parts implicades.

Àlex Castelló, usuari pipicà plaça Poble Romaní: “Ens hem reunit amb els diferents col·lectius afectats, per veure quin era el problema, que aquí al final els gossos els deixaven lliures perquè aquest espai com a pipicà, no el podem considerar. No es fa neteja, no hi ha punt d’aigua, no hi ha una alçada mínima per evitar que els gossos saltin. Tot això sumat ha fet que molts usuaris de gossos hàgim acabat sortint a fora.”

Els propietaris de gossos han arribat a un acord amb la resta d’usuaris de la plaça i el districte. S’han donat un període de dos mesos per posar a prova si és possible la convivència de totes les parts a la plaça del Poble Romaní. S’han compromès a mantenir els gossos dins del pipicà però reclamen que aquest espai reservat per als gossos estigui en millors condicions.

Ricard Valentí, Associació Joves Gitanos de Gràcia “Ells mateixos van dir que ho provarien, a veure si podien conviure i podíem estar junts. I si la cosa va bé, endavant, si no, anirem juntament, ja no serem tres col·lectius, sinó que serem quatre, perquè ells se sumaran a nosaltres per anar al districte i dir que això no funciona, que han de buscar un altre espai. Però en principi tot anirà bé.”

Tots confien que la convivència funcionarà. Si passen la prova, tots seguiran gaudint d’un espai reservat a la reforma que hi ha pendent d’aquesta plaça.

informen: Neus Valls / Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.