Acaben les obres per arreglar la Font de Sant Salvador i l’entorn

 
00:00
Dimarts, 22 Gener, 2019

 

Els treballs d’arrenjament van començar el juny passat. Han consistit en la restauració de la font amb la canalització d’aigua per poder regar, la millora de l’accessibilitat dels camins de terra, la rehabilitació i restauració de paviments i la instal•lació de senyalització i papereres. També s’han arreglat els camins i escales de la zona forestal de l’entorn. Les obres s’han finançat amb el retorn de la taxa turística del Park Güell.

Feia anys que els veïns del barri del Coll reivindicaven la rehabilitació de la font de Sant Salvador i el seu entorn, ja que consideraven que havia arribat a una situació d’abandomanet que calia solucionar amb urgència. L’Ajuntament havia anat endarrerint la seva reforma prevista pel 2017. Abans de les obres el mosaic de la font estava ple de pintades, les escales i camins estaven deteriorats, els arbres en mal estat i l’aigua quedava estancada.

La font de Sant Salvador està ubicada a la zona boscosa del Parc Güell des de l’any 1975, quan es va inaugurar. Les escales i els espais terrassats de l’entorn de la font van ser dissenyats per Joaquim Casamor. Sempre hi havia hagut un brollador d’aigua natural. Pels veïns, és part del patrimoni i ara també és un dels itineraris recomanats per visitar la zona monumental del Parc Güell. El veïnat volia aquestes obres d’arrenjament per recuperar aquest punt de trobada del barri. Els entorns de la font de Sant Salvador són un espai natural visitat regularment per escoles del barri, moltes de les quals se situen a l’interior del mateix parc, i són un camí de pas pels turistes que van a la zona monumental del Park Güell i el veïnat que surt a passejar amb el gos.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.