60 nens i joves participen del Programa d’acompanyament educatiu a Gràcia

 
00:00
Dijous, 6 Desembre, 2018

 
El Nicolás està llegint, però després té feina de matemàtiques. Estudia quart de primària i a les tardes ve a fer els deures a l’Espai Social de Gràcia de la Fundació Catalunya-La Pedrera.

Nicolás Olivera, alumne
“Treballar i reforçar les coses que em costen.”

Guadalupe Blesa, voluntària
“Si tenen deures d’escola, els ajudem a fer-los, perquè ja no els hagin de fer a casa i si no en tenen, tenen l’opció de fer fitxes o alguna cosa de lectura, el cas és fer reforç escolar.”

La Guadalupe ajuda el Nicolás. Ella és voluntària del Programa d’acompanyament educatiu, una iniciativa que pretén guiar els nens i els adolescents en el seu aprenentatge fora de l’aula. Els voluntaris els fan un seguiment personalitzat en coordinació amb la família i l’escola.

Max Michel, voluntari
“Es dissenyen estratègies per a millorar la relació i els resultats dels alumnes, hi ha una simbiosi molt constructiva entre els centres educatius i l’Espai Social de Gràcia.”

La Patrícia ha estat dos anys rebent reforç escolar i dos més de voluntària. Explica que no només es treballa l’aprenentatge, sinó que també són importants les emocions i la creativitat.

Patrícia Albornoz, voluntària
“Cada nen l’ajudem a identificar la seva emoció, si té una, si té dues, què sàpiguen com és, per què té aquesta emoció i saber-ho compartir adequadament. Si jo no hagués estat aquí, jo no m’hauria tret l’ESO fàcilment.”

La tasca dels voluntaris és clau per al projecte, per això fan una crida a qui vulgui dedicar el seu temps a compartir l’educació dels nens i joves. Ara, a Gràcia són 60 nens entre primària i secundària i un total de 12 voluntaris.

Informa: Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.